Telefon: Siemens C75
Sieć: Orange
Wiek: 16 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 70 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Ostrowiec City
Wysłany: 2007-06-03, 07:25 [Orange] Orange
Na polskim rynku Orange pojawił się jesienią 2005 r., zastępując popularną Ideę. Od początku nowa marka zjednała sobie rzeszę zwolenników dzięki skutecznie realizowanej koncepcji paneuropejskiej marki telekomunikacyjnej. Orange powstał w marcu 1994 roku, na bardzo już wówczas konkurencyjnym rynku brytyjskim. Od początku ambicją Orange było stać się pierwszą, preferowaną przez klientów marką. Jej twórcy wiedzieli, że aby osiągnąć taki sukces, należy zbudować silny, nowatorski i wyraźnie odróżniający się od konkurencyjnych wizerunek marki, inny od marek skoncentrowanych na zaawansowanej technologii i skomplikowanych planach taryfowych.
Ambicją Orange było, więc nie tyle pokazywanie jej wysokiego zaawansowania technologicznego, ale to, jak zaawansowana technologia może przyczynić się do poprawy życia przez nowatorskie rozwiązania ułatwiające komunikację i zbliżające ludzi.
Orange jest marką, która przełamała ustalone wcześniej schematy, czyniąc telefonię komórkową prostszą i bardziej zrozumiałą, tworząc nowe standardy i usługi takie jak np. jednosekundowe naliczanie, które nie tylko wzmacniały jej innowacyjny charakter, ale także podnosiły jej wartość jako marki uczciwej i rozumiejącej potrzeby klientów.
Z tych względów, Orange w swojej komunikacji nie wykorzystywał i nie wykorzystuje telefonów komórkowych, koncentrując się wyłącznie na prezentowaniu korzyści, jakie daje telefonia klientom, czyniąc człowieka a nie technologię najważniejszym motywem swoich reklam. Hasło: „Przyszłość jest jasna, przyszłość to Orange” jest więc doskonałym zaakcentowaniem nowatorskiego podejścia marki.
Słowo „Orange” jako nazwa telefonii zostało wybrane dlatego, że najlepiej prezentuje idee marki kojarzone z zabawą, optymizmem, radością życia, wolnością, a także z jej przyjaznym charakterem. W celu dobitniejszego podkreślenia prostego, uczciwego
i przyjaznego charakteru marki jej twórcy wybrali jako logo pomarańczowy kwadrat z napisem Orange na dole.
Precyzyjnie opracowana strategia marki i jej kampania wprowadzająca odniosły ogromny sukces, który stał się wzorcowym przykładem wprowadzania nowej marki na rynek. Miarą tego sukcesu było to, że Orange po półtora roku od wprowadzenia, pod koniec 1995 roku podwoił liczbę swoich klientów i obecnie jest marką o najwyższym wskaźniku zadowolenia swoich użytkowników.
Dzisiaj Orange obecny jest w 17 krajach z powodzeniem stosując strategię marki przyjaznej i uczciwej.
Telefon: SE k750i_512mb
Wiek: 14 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 44 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: far far away ;)
Wysłany: 2007-06-03, 11:35
kurde a ja kupowałem nowy starter. Miałem zaplanowane kupić z play`a a wyszło jakoś tak że sobie chyba zapomniałem i kupiłem z orange.... loool! chyba byłem za bardzo podekscytowane nowym telefonem
Telefon: Siemens C75
Wiek: 16 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 70 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Ostrowiec City
Wysłany: 2007-06-03, 12:19
co wy gadacie orange jest fajne:) teraz byla promocja ze jak sie doladuje konto to masz 3x wiiecej i doladowalem za 5 zl i mam 15 :D
Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 68 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-03, 14:11
No ta promaocja była dobra teraz mam razem 150zł
Korzystam z tej sieci odkąd kupiłem sobie pierwszy telefon wtedy ta sieć miała nazwę Idea. Jestem bardzo zadowolony z tej sieci i nie widzę powodu aby zmieniać.
Ja tam wole moją Heyah'e i mojego Play'a. W obu mam wszystko tańsze niż ludzie z Orange a w Play dodatkowo mam jedną stawkę do wszystkich. Telefonia Pre-Paid(na karte) rządzi
Telefon: SGH-Z400 + 1GB
Sieć: Play
Wiek: 18 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 102 Otrzymał 18 piw(a) Skąd: Poznań City
Wysłany: 2007-06-16, 19:23
Kiedy dostałem pierwszy telefon (Nokię 8210) to także korzystałem z Idei, a potem Orange "Dla Każdego" i następnie przełączyłem się na POPa uważam, że sieć jest conajmniej dobra, ale przegięciem jest, że mmsy do Ery i Plusa są po 1,22
Uważam też, że telefony w mixie są poprostu... beznadziejne!
Oprócz tych wad nigdy nie narzekałem na Orange. Aha... No i jeszcze zasięg... Gdy jestem w jakimkolwiek pomieszczeniu (czy w domu, czy w szkole, czy w sklepie) to nigdy nie mam maksymalnego zasięgu. Zawsze ta jedna kreska się gdzieś zapodzieje.