Gee Pasożyt
Model Tel.: ME75
Sieć: Play
Wysłany: 2008-08-31, 12:32 [ME75] nie działa głośnik, mikrofon i wibracja
jak w temacie - telefon niby pełnosprawny, sms'y działają, sieć ma, wynbowynać rozmowy teoretycznie też by można było, bo do połaczenia dchodzi, ale telefon nagle stał się głuchoniemy i nieruchawy... podejżewam, że może to być związane z softem, bo przy próbie odtworzenia jekiejś melodii wyskakuje komunikat 'odtwarzanie nieudane!' ...parę dni temu miałem to samo, wyjąłem baterię na 1,5 dnia i problem zniknął, na drugi dzień znów powrócil i wyjęcie baterii już sprawy nie załatwia ...co to może być?
jak to naprwić? nie mam kabla, z telefonem łączę się przez podczerwień
Model Tel.: Nokia N95 8GB
Sieć: Plus GSM Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Cze 2008 Posty: 195 Otrzymał 35 piw(a) Skąd: siemensfan.info
Wysłany: 2008-08-31, 16:03
Graj na telefon Antivirus i sprawdź czy na Twoim fonie nie ma wirusów jak będą to je usuniesz , jeżeli to nie wina wirusa to tak jak mówisz spróbuj wgrać nowego softa
Gee Pasożyt
Model Tel.: ME75
Sieć: Play
Wysłany: 2008-08-31, 21:54
tia, tylko jak się ów antyvir nazywa i gdzie go szukać? druga sprawa, że telefon jest tylko do dzwonienia, czasem wysłania zwykłego SMSa więc raczej wurusa nie miał kiedy w ostatnim miesiącu złapać ...przy okazji, to przywracałem ustawienia fabryczne i tez nie pomagało
czy w grę może też wchodzić uszkodzenie mechaniczne? telefon jest roboczy i wystawiam go na naprawdę extremalne warunki (np. ostatnio ponad 40*C i w cholerę kurzu i pyłu żelaza), co jakiś czs kąpiel pod bieżącą wodą - do tej pory mu nie szkodziło... no ale czy uszkodzenie mechaniczne może sprawić, że telefon będzie o nim wiedział i wywali komunikat o braku możliwości odtworzenia
najgorsze, że nawet go rozebrać nei mogę, bo TORXa w domu zostawiłem i dopiero za miesiąć będę mógł go zabrać